Bu yeni dünya düzeni içerisinde tüketicilerin talep ve ihtiyaçları da bu gelişmeler ile birlikte dönüşmektedir. Bu talep ve ihtiyaçlara cevap vermeye çalışan markalar da tüketicilerinin hayatlarına dahil olabilmek için tüm teknolojik gelişmeleri birer iletişim ve pazarlama mecrası olarak değerlendirmeye çalışmaktadırlar. Stratejik marka yönetimi prensipleri kapsamında başarılı uygulamaları ile gündeme gelmekte olan markaların iletişim planları ve taktikleri incelendiğinde ise, teknolojinin diğer bir getirisi olan dijital mecraların kapladığı alanın büyüklüğü göze çarpan en önemli noktalardan bir tanesi olmaktadır. Bu çalışgentlemanın amacı ise, akıllı nesnelerin kavram olarak açıklanması ve bu uygulamaların tüketiciler nezdinde ihtiyaç kategorisinde değerlendirilebilmeleri için yapılan pazarlama iletişimi faaliyetlerinde izlenen stratejiler ve taktiklerin analizlerinin incelenmesidir. Bu
Sonuç olarak, web site yazıları; bilgi paylaşımı, kullanıcı katılımı, Search engine marketing optimizasyonu, niche pazarlama ve sosyal medya entegrasyonu gibi çeşitli avantajlar sağlar.
Kullanıcı hareketlerini izlemek, özelleştirilmiş önerilerde bulunmak ve kişisel hedeflere ulaşmayı desteklemek amacıyla tasarlanan IoT cihazları ve uygulamaları
Bu çalışmada closeüstri devrimlerinin günümüze kadar geçirdiği evrim, pazarlama çerçevesinde incelenerek ele alınmıştır. Endüstri four.0 ve nesnelerin interneti teknolojisinin tanımı, ortaya çıkışı, altyapısı, gelişimi, pazarlama ve pazarlama dışı kullanım alanları, geleceği ve sınırlılıkları pazarlama bakış açısıyla incelenmiştir. Araştırma bölümünde nesnelerin interneti (IOT) uygulamalarının tüketiciler tarafından nasıl algılandığı, üründen beklentileri, müşteri memnuniyetini oluşturmak ve artırmak için neler yapılabileceğinin tespit edilmesi amaçlanmıştır. Araştırmada derinlemesine mülakat get more info yöntemi kullanılmıştır.
Stokta azalmakta olan, son kullanma tarihi yaklaşmakta olan ürünlerin takibini, gerek görülmesi durumunda tekrar sipariş verilmesi gibi tedarik uygulamalarına katkıda bulunmaları amacıyla geliştirilmektedir.
regular bir prize takıldığında herhangi bir cihazın gücünü belirli bir zaman aralığına göre açıp kapatabilir.
Birbiriyle ve ağ aracılığıyla iletişim kuran ve bilgi paylaşan cihazların, fiziksel cihazların dijital alana taşınması durumudur.
Nesnelerin İnterneti (IoT: İnternet of items) teknolojisi, insan hayatını kolaylaştıran akıllı cihazların iletişim kanalları vasıtasıyla birbirine bağlanarak World-wide-web servislerine ulaşabilmesini ve bilgi paylaşabilmesini sağlar. Bu yeni nesil akıllı sistemler, her alanda kullanımının yaygınlaşmasına zemin hazırlayan sayısallaştırıcı çalışmalar ile bilgi üretimi ve paylaşımındaki yöntem, çeşitlilik ve yeniliklerin artışını pekiştirir.
İlham Verenler'in bu bölümünde Kozan Demircan ile yeni dünya ve abonelik ekonomisi, nam-ı diğer paylaşım ekonomisi üzerine konuştuk.
Yazıyı uzun uzun okumadan konunun ne olduğunu anlamak isteyenler için ufak bir özet yazalım. Nesnelerin interneti, elektronik her aleti birbirlerine yani internete bağlama teknolojisidir.
Mikrodenetleyici, ışıklar, motorlar ve diğer elektronik cihazlar gibi cihazları kontrol etmek için kullanılabilen tek bir çip üzerindeki küçük bir bilgisayardır. Genellikle bir CPU, ROM, RAM ve diğer destek devrelerini içerir.
Otonom özellikler sayesinde rota ve gidilecek yer yazıldığı takdirde kendi kendine istenilen lokasyona gidebilen araçlar olacaktır. Aynı zamanda herhangi bir kaza olduğu takdirde durum hasarı algılanarak sonuca bağlı eş zamanlı polis, hastane ve itfaiyeye haber verilebilecektir. Kronik hastalar ve yaşlılar, uzmanlar tarafından 7/24 izlenebilecek, giyilebilir teknoloji sayesinde rahatsızlığa bağlı bilgiler sağlık uzmanlarıyla paylaşılabilecektir.
Bu sayede trafiğe yeni çıkacak kişiler trafik yoğunluğuna göre alternatif rotaları tercih edebilirler.
Elde edilen veriler, sistemde belirlenen kurallar ve senaryolara uygun olarak işlendikten sonra, sistem belirli bir duruma karşı otomatik bir tepki gösterir.